Leukste bezienswaardigheden in Saint-Cyr-sur-Mer.

De gekende badsteden van de Côte d’Azur, zoals Saint-Tropez en Sainte-Maxime zijn jou wellicht niet onbekend. Hoog tijd om Saint-Cyr-sur-Mer in de Var (Provence-Alpes-Côte d’Azur) wat beter te leren kennen. Huur een appartement met zeezicht in Saint-Cyr-sur-Mer (Var, Provence-Alpes-Côte d’Azur) en ontdek deze veelzijdige stad aan de Middellandse zee.  

Deze badplaats in Zuid-Frankrijk is omringd door wijngaarden en bossen. Saint-Cyr-sur-Mer staat gekend als één van de ‘Mooiste omwegen van Frankrijk’ en kreeg ook de Blue Flag Label. 

Elke zondagochtend verkopen lokale handelaars hun Provençaalse producten. Ga te voet naar het dorp Saint-Cyr-sur-Mer en koop er verse croissants voor een lekker ontbijt in jouw appartement met zeezicht. In de zomermaanden is er elke donderdagochtend de markt van Madrague en elke dag een ambachtelijke avondmarkt in Lecques. 

Huur een vakantie appartement in Zuid-Frankrijk en ontdek de leukste bezienswaardigheden van Saint-Cyr-Sur-Mer (Var, Provence-Alpes-Côte d’Azur).

Calanques

Saint-Cyr-sur-Mer bestaat uit 3 kernen. Les Lecques is de belangrijkste haven en badplaats. Vanuit deze jachthaven maak je een prachtige bootvaart naar de niet te missen Calanques : dit is een uniek bezoek aan de prachtige gebergten gelegen aan het water die zich uitstrekken over het arrondissement Marseille richting Cassis. De overige kernen zijn Saint-Cyr in het binnenland en La Madrague rond een kleine haven. Ook hier zijn er in de zomer verschillende toffe marktjes. Les Lecques is de belangrijkste baai en badplaats met een strand van meer dan 2km. Les Lecques is zeer gekend voor haar mooie zandstranden met vele restaurantjes en cafeetjes. Vanaf hier kan u prachtige boottochten en wandelingen maken naar de Calanque de Port d’Alon. Een pareltje en ruigere baai aan de Middellandse zee. Hier kan je snorkelen en een onderwaterpad nemen om de onderwater fauna en flora te ondekken. 

Het strand en de kleinere jachthaven van La Madrague zijn ook de moeite. Dit is een oase van rust en weer een perfecte plek om lange wandelingen te maken langs de kust. Er zijn houten wandelpaadjes die je kan gebruiken om bijvoorbeeld de Baai van Brameou te bereiken, die mooi beschut is tegen de wind. 

Een vakantiehuis huren aan de Côte d’Azur geeft zoveel mogelijkheden. Met een appartement met zeezicht in Saint-Cyr-sur-Mer kan je gemakkelijk de mooiste bezienswaardigheden van de Var bezoeken. Deze regio is perfect voor een golfvakantie aan de Côte d’Azur, maar ook voor wijnliefhebbers. Proef de beroemde wijnen van Barol en de Coteaux d’Aix en Provence. Een wijngebied van Meditteraans type die gekenmerkt wordt door de vele zonneschijn en de nabijheid van de zee. Waardoor deze AOC-wijnen een krachtige en lang aanhoudende smaak hebben.  Naast de vele lokale activiteiten loont het zeker de moeite om de volgende zaken te bezoeken in de omgeving: Doe prachtige natuurwandelingen in Baudol, Cassis en Port d’Alon. Maak een daguitstap naar gekende steden zoals Marseille, Aix-en-Provence en Toulon die binnen de 15 à 30 minuten rijden liggen.

Toch eerder op zoek naar een vakantiehuis met privé-zwembad in de Provence? Kijk zeker eens verder op onze website! 

Vakantiehuizen in Côte d'azur

Meer tonen

Les Eucalyptus

Bormes-les-Mimosas, Côte d'azur

6
3
1

Le Mas de Héron

Vidauban, Côte d'azur

8
4
3

Villa Joseph

Presqu'île de Giens, Côte d'azur

8
4
3

Gite Tarik

La Garde Freinet, Côte d'azur

4
1
1

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden