U bent hierZoeken>dordogne
Zoeken
0 Resultaten
Over de regio

De Dordogne is een groen en rustig gebied in Frankrijk dat bol staat van Middeleeuwse geschiedenis. De streek wordt ook soms de streek van duizend-en-één-kastelen genoemd. De Dordogne ligt in Aquitaine en strekt zich uit rond de gelijknamige rivier Dordogne. Met zoveel interessants te bezoeken in de regio, is een vakantiehuis met zwembad in Dordogne boeken een goed plan.

In de Dordogne leeft de geschiedenis. Het leven speelt zich af rond oude kerken, historische dorpen en sfeervolle pleinen. Ook grotten en musea houden de geschiedenis in leven en zorgen voor boeiende bezoeken. Op vakantie met kinderen? Met een vakantiehuis in de Dordogne zullen ook de kleinsten het leuk vinden om op avontuur te gaan in kastelen en de groene natuur.

De Fransen noemen de streek Périgord verdelen het onder in 4 delen: Périgord Noir, Pourpre, Blanc en Vert.

Rond de stad Sarlat ligt de Périgord Noir. Hier tref je de kastelen van Beynac en Castelnaud aan, maar ook pittoreske dorpjes als Domme en Laroque. De grotten van Lascaux zijn hier ook zeker een ommetje waard.

Wijnliefhebbers zullen gegarandeerd genieten van een vakantievilla met privé zwembad in de Dordogne. In Périgord Pourpre ben je in de streek van de Bergerac wijnen en de typische Monbazillac.

Verlaat je vakantiehuis in de Dordogne voor een dagje om Périgord Blanc te bezoeken. In deze regio vind je Périgueux, waar je prachtige architecturale hoogstandjes kan bewonderen. Ook schilderachtige dorpjes sieren de regio. Bovendien is Périgord Blanc bekend omwille van gastronomische hoogstandjes zoals truffels, walnoten en foie gras.

Périgord Vert is het vierde en meest heuvelachtige deel van de streek. In dit deel van de Dordogne moet je zijn voor een fietsvakantie, watersporten en wandelroutes. Met andere woorden, in een vakantiehuis in de Dordogne is verveling ver zoek.

De Dordogne is een mosaic aan landschappen en bezienswaardigheden. Trek je toch liever iets meer naar het zuiden? Zoek een vakantiehuis in de Provence of een vakantievilla aan de Azuurkust. Huur een vakantiehuis met privé zwembad in Zuid-Frankrijk bij Cap en beleef een mooie vakantie.

regionMap

Hulp nodig? Ons Cap-Team helpt jullie graag verder.

Valkenstraat 2

9850 Merendree

BTW 0445 454 583

BIV / IPI 200611

Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.