5 fotogenieke bezienswaardigheden aan de Côte d’Azur

Iedereen kent de Côte d’Azur, of de Franse Rivièra, als één van de populairste vakantiebestemmingen onder onze landgenoten. De Côte d’Azur is rijk aan vele steden en dorpen waar je de geschiedenis zo van af kan lezen, maar tegelijkertijd vind je er glamoureuze badplaatsen en een aantal van de mooiste winkelstraten en restaurants die er zijn. Deze mix tussen cultuur en genieten van het goede leven kunnen we dan ook maar al te goed waarderen. Ben je nog op zoek naar een vakantiehuis met zwembad aan de Côte d’Azur? Bij Cap hebben we voor iedereen wel een zalig vakantiehuis voor een heerlijke vakantie aan de Côte d’Azur. 

De Côte d’Azur is niet voor niets zo geliefd bij beroemdheden en modellen: als je een prachtige omgeving waardeert en graag je Instagram of fotoboeken wilt vullen met de mooiste vakantieherinneringen, is het the place to be. Neem deze tips maar mee op reis naar Frankrijk, want dit zijn vijf van de meest fotogenieke bezienswaardigheden aan de Côte d’Azur die je zeker niet mag missen.


Promenade des Anglais

Wandel langs de Middellandse Zee op de Promenade des Anglais in Nice voor een zalig vakantiegevoel. De lange boulevard is afgelijnd met palmbomen is een waar Zuid-Frans icoon en wordt door de locals La Prom genoemd. Al flanerend over de promenade kan je de vele mooie belle epoque gebouwen bewonderen, waaronder het iconische Hotel Négresco. Loop er zeker eens binnen om al het moois te bewonderen. Wandel verder op La Prom naar de overdekte botanische tuin La Phoenix, met één van de grootste tropische plantenkassen van Europa waar je allerlei bijzondere bloemen, planten en zelfs dieren kan bekijken. 

Porquerolles

Porquerolles is het grootste eiland van les Îles d’Hyères en is zeker een bezoekje waard. Het door stralend blauw water omringde eilandje ligt op zo’n 25 minuten durende overtocht van Saint-Tropez en je kan er ook een boot naartoe nemen vanuit andere nabijgelegen Zuid-Franse kuststeden zoals Le Lavandou en Toulon in de zomer. Porquerolles is geliefd omwille van de heerlijke stranden en als ontsnapping aan de stad want je kan er namelijk zalige wandelingen maken in de natuur, het is er echt genieten van een paradijselijke sfeer. Als je Porquerolles op je to do lijstje wil zetten, is een vakantiehuis aan de Côte d’Azur een top idee.


Villa Ephrussi de Rothschild

De Franse Riviera is al sinds jaar en dag één van de favoriete toevluchtsoorden voor de rijken op aarde en dat heeft door de eeuwen heen heel wat mooie architecturale parels opgeleverd. Eén van de bekendste voorbeelden is Villa Ephrussi de Rothschild, ook gekend als Villa Île-de-France, dat ligt in Saint-Jean-Cap-Ferrat, tussen Nice en Monaco, aan de Côte d’Azur. De prachtige villa is gebouwd tussen 1905 en 1912 in opdracht van de barones Béatrice de Rothschild van de bekende bankiersfamilie. De barones richtte haar verblijf met zicht op de Middellandse Zee in met de mooiste meubels, kunstwerken en een uitzonderlijke porseleincollectie en ze liet de villa omringen door wel negen weelderige tuinen die volgens het Franse ministerie van Cultuur tot de meest bijzondere tuinen in heel Frankrijk behoren. 


Chateau de Nice

De naam is misleidend want op de heuvel van le Parc de la Colline du Chateau staat er eigenlijk geen kasteel meer. De heuvel is wel een leuke bestemming om je stadswandeling mee te beëindigen want de uitzichten over Nice en de kust zijn prachtig. Bovendien kan je ook nog steeds de ruïnes van het voormalige kasteel bezoeken en worden er regelmatig evenementen georganiseerd. De geschiedenis van de heuvel maakt het een erg interessante bezienswaardigheid, want la Colline du Chateau is het eigenlijke antieke hart van de stad Nice. 


Èze

Het eeuwenoude stadje Èze wordt vaak beschreven als één van de mooiste plekjes van Zuid-Frankrijk. Omdat het centrum is gelegen op een rotspunt omringd door de Middellandse Zee, zijn de uitzichten er fantastisch. De pittoreske straatjes gevuld met kleine winkeltjes en oude huizen trekken elk jaar vele toeristen aan, maar toch is dit stadje zeker een bezoek waard. Hoger gelegen in Èze vind je ook een botanische tuin met exotische planten en is het uitzicht over de rest van de stad en de zee prachtig.

Aan deze bezoeken zal je gegarandeerd mooie vakantiefoto’s die Instagram-waardig zijn overhouden. Zoek je nog een leuk vakantiehuis aan de Côte d’Azur? Bekijk ons aanbod en vind een prachtig vakantiehuis met zwembad aan de Côte d’Azur en begin maar met plannen!

Vakantiehuizen in Côte d'azur

Meer tonen

Maison Esterel

Saint-Raphaël , Côte d'azur

10
4
2

Les Eucalyptus

Bormes-les-Mimosas, Côte d'azur

6
3
1

Clos Notre Dame*

Mouans Sartoux, Côte d'azur

10
5
3

Riad La Londe

Valcros, Côte d'azur

10
4
2

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden