De 7 leukste bezienswaardigheden rond Trevignano Romano (Rome, Lazio, Italië).

Het vakantiehuis in Trevignano Romano met zwembad is gereserveerd! Nu nog op zoek naar de leukste to do’s in deze regio? Lees even verder en ontdek wat je zeker niet mag missen in Trevignano Romano (Rome, Lazio). 





5. Terme de Papi 

De Etruskische stad Surrena, die vandaag beter gekend is als Viterbo (Rome, Lazio), werd gebouwd op de hellingen van de Duomo heuvel. Een van de straatjes loopt in de richting van Piano dei Bagni. Hier werden thermische waters gevonden en gebruikt voor therapeutische doeleinden. De baden werden vernoemd naar de bevolking en dus tot het einde van het Romeinse Rijk waren ze gekend als ‘Terme Etrusche’ genoemd. Tegenwoordig noemen ze Terme de Papi (Rome, Lazio) en als je even jouw vakantiewoning met zwembad in Lazio wil omruilen voor thermen, is dit ook een prachtige plek om even tot rust te komen. 


6. Cascate di Monte Gelato

Omgeven door een weelderig en groen landschap kan je de watervallen van Monte Gelato terugvinden. In het hartje van de Treja-vallei (Natuurpark in Lazio) komen de verschillende watervallen samen en vormen ze een klein meer met kalm water.  Laat je vakantiewoning met zwembad in Trevignano Romano even achter en zoek hier even de nodige verkoeling. Dit klein paradijsje is gelegen tussen Calcata en Mazzano Romano, in het hartje van de Treja-vallei, en er zijn verschillende wandelroutes in  dit natuurpark van Lazio die je kan doen om de Cascate di Monte Gelato te bereiken. De watervallen zijn vrij populair, maar tijdens elk moment van het jaar is het hier prachtig. 


7. Calcata Vecchia

Een indrukwekkend dorpje, die gelegen is op een berg van tufsteen en van hier uitkijkt op de Treja-vallei (Natuurpark in Lazio). Aangezien het omringd is door deze prachtige bossen heb je van hieruit veel mooie wandelroutes! 

In Calcata Vecchia (Rome, Lazio), keer je even terug in de tijd. Er is hier amper bereik, waardoor je extra geniet van de sfeer en uw gsm enkel gebruikt om foto’s te nemen van de fotogenieke straatjes.  Calcata Vecchia is erg klein, dus je hebt zeker wat tijd om extra lang te genieten van dat ene glaasje wijn, of van een lange, lekkere lunch. De oude kerk en het ene kasteeltje zijn de enige monumenten, maar het leukste aan Calcata Vecchia bij Rome (Lazio), zijn de kronkelende, pittoreske straatjes vol kunstgalerijen, bars en restaurants. Kleurrijke deuren en bloempotten, kleine straatjes die uitkijken op panoramische zichten, huizen die uit een rots werden gehouwd en de zwerfkatten die hier de echte levengenieters zijn. 

Huur een vakantiehuis in Trevignano Romana (Rome, Lazio) en zet deze to do’s op jouw lijstje. Verblijf je liever met je familie in een vakantiehuis in Toscane of een vakantiehuis in Le Marche? Klik even op de link en wie weet zit er voor jullie iets tussen! 

Trevignano Romano

Vandaag is Trevignano Romano een hippe plek voor een daguitstap in Rome. De stad heeft een zeer rijke geschiedenis die terugkeert tot de Oudheid. 

Het historische centrum van Trevignano Romano, gelegen in Rome, Lazio, heeft een prachtige locatie. Het ligt meteen aan de kusstrook van het Meer van Bracciano. Langs de lange promenades aan het meer, zijn er gezellige en sfeervolle restaurantjes. Huur een vakantiewoning bij Belgen in Trevignano Romano (Rome, Lazio). 

Lago di Bracciano

Het Meer van Bracciano, is een meer dat zich gevormd heeft in een Vulkanische krater. Het is omgeven door prachtige natuur en charmante pittoreske dorpjes, zoals Bracciano, Anguillara Sabazia en Trevignano Romana. 

Dankzij de vele milieu-initiatieven, is het water van het Meer van Bracciano (Rome, Lazio) uitzonderlijk proper. Moterboten zijn niet toegestaan, en dit is een mooie reden om deze prachtige plek te ontdekken op een kayak, zeilboot, waterfiets of een SUP-board. Er zijn verschillende warmwaterbronnen in het Meer van Bracciano, die uiterst aangenaam zijn om al zwemmend te ontdekken.  Huur een vakantiehuis bij Trevignano Romano en voor je het weet spendeer je een zonnige dag op het Meer van Bracciano bij Rome, Lazio. 

Bracciano

Een prachtig dorpje boven de oevers van Lago di Bracciano (Rome, Lazio). Het beroemde kasteel ‘Castello Adescalchi’ is legendarisch voor haar sprookjesachtige huwelijksfeesten. Leuk weetje: Tom Cruise en Katie Holmes zijn hier ook getrouwd!

Kom even tot rust op het plein Piazza IV Novembre. Een zeer aangename plek waar de tijd even stil staat. De lokale bewoners brengen hier graag hun vrije tijd door. Spring ook even binnen in de kerk van Sint Liberato, waar je een 11de eeuwse klokkentoren kunt bewonderen. Op zoek naar een vakantiehuis met zwembad dichtbij Bracciano (Rome, Lazio)? Ontdek de twee agriturismo Villa Bracciano en Martignano op onze website! 

Anguillara 

Een uiterst interessant dorpje, die haar naam heeft gekregen van een oude Romeinse familie, genaamd ‘Angularia’. Het dorp Anguillara in Lazio, heeft altijd haar middeleeuwse architectuur behouden. Bij aankomt, zie je dat de toegang steeds bewaard is gebleven door een deur uit de 16de eeuw.  Je kunt de kronkelende straatjes beklimmen tot aan de kerk Collegiata Santa Maria Assunta. Onderweg naar boven zie je de Fontana delle Anguille, maar ook de Palazzo Baronale uit de 16de eeuw, die nu dienst doet als stadhuis. Naast al de cultuur en mooie geschiedenis heeft Anguillara ook een mooi en rustig strand met enkele hippe bars. 

Vakantiehuizen in Lazio

Meer tonen

Civitas

Civita Di Bagnoregio, Lazio

6
2
2

Trevignano

Trevignano Romano, Lazio

8
4
3

Martignano

Trevignano Romano, Lazio

4
2
2

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden