+32 9 362 31 42

De 8 leukste daguitstappen vanuit Meyrannes

Meyrannes is een rustig dorpje in het zuiden van Frankrijk, in Languedoc-Roussillon, dat op het kruispunt ligt van zoveel mooie bestemmingen dat we ze onmogelijk allemaal kunnen opnoemen. Geniet van uw villa met privé zwembad, maar weet dat u op de drempel staat van vele steden en plaatsen om te bezoeken. Van de belangrijkste Romeinse steden in Frankrijk, tot slaperige dorpjes onder de Provençaalse zon, tot lokale markten en stranden daarbuiten, u zult zich geen moment vervelen, alle generaties inbegrepen!

Meyrannes is een dorp in de Gard, in het zuiden van Frankrijk, dat in de Cevennen ligt. Bent u op zoek naar een vakantiehuis in deze prachtige natuurlijke omgeving? Meyrannes heeft een uitzonderlijk natuurlijk erfgoed, het Natura 2000-gebied, dat de hoge valleien van de Cèze en de Luech omvat. Deze Europese benaming verwijst naar een speciale beschermings- en beschermingszone, en u ziet er bijvoorbeeld bevers en otters. Meyrannes maakt deel uit van het Nationaal Park van de Cevennen en de UNESCO heeft het gebied erkend als biosfeerreservaat, waar meer dan 2400 diersoorten en meer dan 2300 plantensoorten leven. U ontdekt een ecologische zone met prachtige flora en fauna, waar u de frisse lucht kunt inademen!

Naast een ontspannende vakantie in uw villa met privé zwembad genietend van het prachtige mediterrane klimaat,
biedt Meyrannes u een vertrekpunt voor vele excursies in deze prachtige streek.

Uzès

Ontdek op 45 km van Meyrannes het Eerste Hertogdom van Frankrijk (1632). Dit stadje is een echt juweeltje, met zijn oude straatjes, terrasjes en charmante winkeltjes. Op woensdag kunt u genieten van de typische Provençaalse markt.

Vervolg uw reis naar de Pont du Gard, zo'n 15 km verderop.

Pont du Gard

Dit is het hoogste Romeinse aquaduct dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat vanwege de uitzonderlijke conservering, het historisch belang en de architectuur. Je hebt vast wel eens een foto van deze brug gezien, en hem in situ zien is indrukwekkend. Na het bezoek aan de brug kunt u een wandeling maken langs de Gardon en baden in het koele, heldere water. U kunt ook in een kano of kajak onder de brug doorvaren.

Er zijn talloze mogelijkheden om er een leuk dagje uit van te maken.

Nîmes

De Romeinse ruïnes in Nîmes zijn zeker een bezoek waard, en de stad heeft het best bewaarde Romeinse amfitheater ter wereld, beter dan het Colosseum in Rome! Slenter door de oude straatjes en geniet van de slaperige sfeer van dit Zuid-Franse stadje. Zoals al deze charmante steden heeft Nîmes cafés, terrassen en winkels om uw dag goed te maken.

Ga verder naar Arles, dat op iets meer dan een uur rijden ligt.

Arles

In dezelfde geest als Nîmes is Arles een charmante stad in het zuiden van Frankrijk met een rijke geschiedenis. Het heeft ook Romeinse ruïnes en een Van Gogh museum, waar de kunstenaar niet minder dan 300 werken maakte. U staat aan de poort van het Regionale Park van de Camargue, dat u een geheel eigen wereld biedt. De duinen, vijvers, rijstvelden, zoutpannen, vergeet niet om prachtige foto's te maken in het uitzonderlijke licht van de streek. Van trekvogels tot paarden en stieren uit de Camargue, de verandering van omgeving is totaal.

Laten we teruggaan van Meyrannes waar u kunt ontspannen in uw vakantievilla en dan een andere route nemen.

Oranje

Verder naar het noorden en zo'n 80 km van Meyrannes ligt Orange. Deze stad, ook bekend als de "Prinsenstad", heeft ook veel Romeinse monumenten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Gelegen in de Vaucluse vallei, kunt u genieten van de wijnen van Châteauneuf-du-Pape, dat op slechts 15 minuten afstand ligt.

Avignon

Als je er zin in hebt, aarzel dan niet. De weg is iets langer, reken 1u30 om van Meyrannes naar Avignon te komen, maar deze stad is niet te missen: zijn Pausenpaleis, zijn lanen, zijn festival, er is geen gebrek aan animatie, zonder de onvoltooide brug mee te rekenen. Een andere stad die dankzij haar historische overblijfselen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Bovendien is Avignon een universiteitsstad, vol jongeren en café-bars, met een feestelijke sfeer in alle seizoenen.

Als u toch onderweg bent, tel er dan nog 45 minuten bij op en rijd naar Les Baux-de-Provence.

Baux-de-Provence

Een ander mooi dorp, zeer toeristisch, bezocht door meer dan 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Het dorp ligt op de top van een rots en biedt niet alleen historische overblijfselen, maar ook een prachtig uitzicht op de natuurlijke omgeving, waaronder het Massif des Alpilles, de Camargue en de wijngaarden. Wandel door het dorpscentrum en bezoek de overblijfselen van het kasteel en de donjon, evenals de troglodietenhuizen.

Montpellier

Dit is de laatste bestemming die wij aanbevelen vanuit Meyrannes, en de verst verwijderde. Het is 2 uur rijden om er te komen, maar het is zeker de moeite waard. Een levendige en aantrekkelijke universiteitsstad aan de Middellandse Zee met prachtige architectuur, historische ruïnes en veel om je in te verliezen. Bezoek de Arc de Triomphe en slenter vervolgens over de promenade Peyrou, zonder het oude stadscentrum en de charmante ouderwetse straatjes te vergeten. De stranden zijn ook erg mooi, dus profiteer ervan!

Naast deze culturele suggesties is de natuur in de regio geweldig. Ontdek de fietspaden die "voies vertes" worden genoemd, en degene die begint in het centrum van Gagnières is 60 km lang. Gagnières ligt op 10 minuten van Meyrannes.

Voor golfers zijn er 18-holes banen in Nîmes en Arles.

Tennisliefhebbers vinden hun geluk in Les Mages, op 10 minuten van Meyrannes.

Bezoek Barjac, geklasseerd als één van de "Villages de Caractère du Gard", dat u zal verleiden met zijn natuurlijke charme en zijn "Toscaanse" tuinen.

Een paar 20 minuten van Barjac, van Saint-Ambiorix, ga door de Gorges de la Cèze per kano of kajak.

En heel dicht bij Meyrannes, op minder dan 10 minuten afstand, vindt u de Grotte de Cocalière, die meer dan 35 miljoen jaar oud is en nog steeds in wording, bekend als een van de mooiste grotten van Frankrijk.

In Saint-Ambiorix, vindt u een keuze aan supermarkten (Intermarché, Carrefour, Lidl) op 10km van het huis, evenals een bakker (4km), en een andere in Molière-sur-Cèze (3km).

Ontspan in uw vakantiehuis bij het zwembad, of verken de omgeving, uw vakantie zal in elk seizoen goed besteed zijn en u zult er mooie herinneringen aan overhouden.

Recente blogposts
Dar Jenna, een hemels verblijf bij Marrakesh. lees meer
Ardèche: 10 dingen om met je kinderen te doenlees meer
Wat te doen in Saint-Rémy-de-Provence lees meer

Valkenstraat 2

9850 Merendree

BTW 0445 454 583

BIV / IPI 200611

Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.