Leukste bezienswaardigheden in de Vaucluse. 

Vaucluse is een prachtig departement in Zuid-Frankrijk met tal van kleuren. Ontdek het rood van de Roussillon, neem de paarse lavendel op en ondek de dorpjes die omringd zijn door het groen van de Luberon. De vaucluse heeft zoveel te bieden. Huur een vakantiehuis in de Provence (Provence-alpes Côte d’Azur) en ontdek dit prachtige departement in Zuid-Frankrijk.  Wij sommen even de leukste bezienswaardigheden in de Vaucluse op voor jou, zodat jij enkel maar moet kiezen! 

Abdij van Sénanque

Dit uitzonderlijke klooster heb je gegarandeerd al gezien op verschillende postkaartjes. De Abdij van Sénanque ligt in de Luberon, tussen Gordes en het plateau van de Vaucluse. Een zeer mooie uitstap, waar je prachtige wandelingen kunt maken in de Vaucluse. Deze plek die Provence schreeuwt, moet je met jouw eigen ogen gezien hebben. Tip: probeer de Abdij van Sénanque te bezoeken tijdens het lavendelseizoen!   

Mont Ventoux

De Mont Ventoux is wereldgekend en al zeker bij de sportievelingen onder ons. De trekpleister die elke fietsliefhebber eens beklommen wilt hebben. Huur een vakantiehuis bij de Mont Ventoux zodat je na de inspanning, mooi kunt onspannen aan uw privé-zwembad. Ondek de andere mooie fietsroute’s in frankrijk of lees hier meer informatie over de beklimming van de Mont Ventoux.

Crillon-Le-Brave

Een fantastich dorp in de Vaucluse (Provence-alpes Côte d’azur). Crillon-le-Brave was ons nog lichtjes onbekend, maar dit is een ‘hidden gem’, in de Vaucluse. Een prachtig dorpje met overal fantastische zichten. Huur een vakantiehuis in Crillon-Le-Brave en geniet van een uitzonderlijk zicht op de Mont-Ventoux. Of huur een vakantiehuis net buiten Crillon-le-Brave en aanschouw een fantastisch zicht op het dorp en de omringende vallei. Crillon-le-Brave heeft een super gunstige ligging, waardoor zowel de Mont Ventoux als de Abdij van Sénanque al heel gemakkelijk te bereiken zijn. 

Provençaalse dorpjes

De Vaucluse ligt bestrooid met prachtige Provençaalse dorpjes. Huur een vakantiehuis in de Provence en je weet dat je gaat kunnen genieten van pittoreske straatjes en lekkere lokale producten. Gordes en Bonnieux zijn prachtige klassiekers. Maar ook Venasque, Ansouis en Roussillon verdienen een plekje op de erelijst van de mooiste dorpjes van de Vaucluse. Wil je gerust een beetje verder rijden? Ontdek de leukste dorpjes van de Provence!  

Regionaal natuurpark van de Luberon

De Luberon is een uniek bergmassief in de Provence. Een uitzonderlijk natuurgebied in Provence-Alpes-Côte d’Azur die zeer veel mogelijkheden biedt. Maak fantastische fietstochten in de Luberon, bezoek één van de vele dorpjes of huur een vakantiehuis met privé-zwembad en geniet van dit beschermde landschap dat geklasseerd werd door UNESCO!  

Roussillon

De Roussillon krijgt een speciale vermelding in deze lijst, dankzij haar prachtig gekleurde okermijn. Huur een vakantiehuis in de Languedoc-Rouissillon en ben bezoek aan Roussillon zal je niet snel vergeten. Het werd aangewezen als één van “Les plus beaux villages de France”, en terecht. Het volledige dorp heeft een rood-achtige en oranje kleur. Verdwaal in de gezellige straatjes of wandel door de grootste okermijn van Europa, Le Sentier des Ocres!

Vaison La Romaine

Vaison La Romaine is een zeer leuke gemeente in de Vaucluse (Provence-Alpes, Côte d’Azur). Het dorp heeft een zeer rijke geschiedenis en is gekend voor haar vele Romeinse opgravingen. Het Romeinste theater werd volledig gerenoveerd en is zeker een bezoekje waard. Laat jouw vakantiehuis met privé-zwembad in de Provence even achter en bezoek de levendige winkelstraten, beklim het Middeleeuws kasteel en geniet van het prachtige panorama of drink een apertiefje op één van de verschillende pleintjes.  

Appelatie Rhône - Chateauneuf-du-Pape

De Rhonevallei ligt uitgestrekt over De Gard en de Vaucluse, maar een aantal benoemswaardige plekjes, zoals Châteauneuf-du-Pape ligt in de Vaucluse. Deze plek hoef je niet alleen te bezoeken voor het gezellige dorpje, maar ook voor de gekende wijnappellatie. Châteauneuf-du-Pape is namelijk éen van bekendste wijnen uit de Côte du Rhone.  Ze staat vooral gekend voor haar rode, complexe wijnen met veel aroma’s van rood fruit. Bezoek een wijnhuis en een neem flesje rode wijn mee naar jouw vakantiehuis met privé-zwembad. Perfect bij een een stukje kaas of een Provençaals stoopotje. 

Op vakantie in de Vaucluse is dus altijd een goed idee! Huur een vakantiehuis met privé-zwembad met de familie, en zowel de sportievelingen, de wijnfanaten als de cultuurliefhebbers zullen zich niet vervelen. 

Vakantiehuizen in Provence

Meer tonen

Le Peylon Bas

Flayosc, Provence

12
5
2

Mas Le Cerf

Eyragues, Provence

13
6
3

Maison Fontvieille

Fontvieille, Provence

8
4
2

Villa Mont Ventoux

Malaucène, Provence

6
3
2

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.