Mooiste bezienswaardigheden in Dordogne!

Het département Dordogne is zonder twijfel één van de mooiste van Zuid-Frankrijk. Het ligt op een zeer aanvaardbare reisafstand van België en heeft zoveel moois en lekkers te bieden. De regio heeft een heel lange geschiedenis. Zo hadden de Galliërs er destijds stevige voet aan de grond en ze wisten goed waarom. Huur een vakantiehuis in Dordogne en ontdek deze prachtige streek!

Het departement wordt doorkruist door de rivier Dordogne en die nodigt je als het ware uit om de regio ook ’s vanop het water te verkennen. Dat kan per kano als je zelf je spierballen wil gebruiken of op een Gabbares, een grote boot met gids.

Kasteel van Castelnaud

Op zoek naar een vakantiehuis in Dordogne? Dan kan je de vele kastelen niet missen. Het middeleeuwse Kasteel van Castelnaud dat vanop een berg boven de rivier uittorent en 1 van de mooiste kastelen van Frankrijk is, moet je zeker bezichtigen. Het is een super leuke uitstap voor het hele gezin en ook de perfecte plek om een bord dampende cassoulet te verorberen, de lokale delicatesse. Ook het Kasteel van Beynac is zo’n imposante verschijning op een klif langs de rivier. Binnenin kan je je onder andere aan unieke 14de eeuwse fresco’s vergapen maar ook het lager gelegen stadje is de moeite waard om te bezichtigen. 

Rocamadour, nog zo’n pareltje…Dit dorpje dat tegen een rots gebouwd is, is een soort Lourdes in de Dordogne. Een ècht bedevaartsoord dat niet alleen vele religieuze plekken rijk is maar gewoon ook heel erg gezellig is. Smeer je kuiten al maar in om dit prachtige stadje te verkennen want er zijn een pak hoogteverschillen. Gelukkig is er ook een lift om die te overbruggen!

Grotten van Lascaux

Als kind heb je in de geschiedenislessen ongetwijfeld over de grotten van Lascaux gehoord. Deze grotten met muurschilderingen uit de prehistorie zijn helaas niet meer in hun originele vorm te bezoeken om ze te vrijwaren van beschadigingen maar de replica biedt je een even intense ervaring als het origineel. Ook de grotten van Font de Gaume, de grotten van Rouffignac en de grotten van Proumeyssac zijn een bezoek waard!

Sarlat

Ook de stad Sarlat is een ‘moetje’ op je lijst. Deze weliswaar èrg toeristische plek brengt je in 1 ruk terug naar de Middeleeuwen. Er zijn heel wat prachtige huizen die in de 14de eeuw gebouwd werden en je baadt er in een authentieke, unieke sfeer. Wachttorens, fonteinen, kerken, een paleis en zelfs een kathedraal doen je dromen van middeleeuwse taferelen. Laat jezelf gerust verdwalen in de wirwar van straatjes en steegjes, zo kom je de mooiste plekjes tegen! Een prachtige daguitstap vanuit jouw vakantiehuis met privé zwembad in de Dordogne!

Tenslotte nog enkele ronkende namen die je, afhankelijk van je tijd in deze prachtige omgeving, kan bezoeken : Brantôme, Périgueux en Montpazier.

Vakantiehuizen in Dordogne

Meer tonen

Villa Charmante au Périgord

Fouleix, Dordogne

10
5
3

Labouysse

Montuq, Dordogne

6
2
2

La terrasse

Douzillac, Dordogne

6
3
2

Villa Moundo

La Sauvetat-sur-Lède, Dordogne

10
5
5

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden