U bent hier>to-do-s-umbrie!

To do’s Umbrië!

Umbrië, ook wel het groene hart van Italië genoemd, bevindt zich in Centraal-Italië en wordt gekenmerkt door de vele groene heuvels, wijngaarden en olijfgaarden, ook de zon die mooi aanwezig is tijdens de zomer mogen we hier niet vergeten.

Deze zonnige regio heeft niet enkel heel mooi groen, maar heeft ook enkele prachtige wateren, zoals rivieren en watervallen. Ook de cultuurliefhebbers blijven niet op hun honger zitten, want ook in Umbrië vind je zeer leuke steden met voldoende culturele geschiedenis. 

Met een vakantiehuis in Umbrië, zit je dus perfect gelegen voor ieder wat wils. Heb je kinderen? Dan is een vakantiehuis met zwembad de ideale vakantiebestemming!

Wij zetten voor jou alvast de leukste én mooiste to do’s op een rijtje, vlot bereikbaar vanuit jouw vakantiehuis met privé-zwembad in Umbrië. 

Marmore waterval

Even genoeg van jouw vakantiehuis met privé-zwembad in Italië? Zoek verfrissing in de Marmore waterval! Deze watervallen zijn kunstmatig aangelegd, maar zijn zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen. Je kan hier een stevige wandeling maken met een prachtig uitzicht!  Ben je een sportieve waterrat, dan is raften of wildwatervaren misschien wel iets voor jou.

Cap | Romantica | fijne vakantiehuizen  1u rijden

Cap | Villa Quadrifoglio | fijne vakantiehuizen  45min rijden

Nationaal Park Monti Sibillini

Een rondtrekking in Monti Sibillini, een prachtig Nationaal Park gelegen in Umbrië en de Marken, is een must-do. Er zijn leuke wandelpaden die je op jezelf kan verkennen. Maar ook kan je een rondleiding volgen met een Engels-sprekende gids. Tijdens deze wandeling met gids, krijg je interessante weetjes te horen over de fauna en flora van dit mooie Nationale Park. Voor de mensen die liever fietsen, heb je ook de mogelijkheid om dit park te verkennen door middel van de toegekende fietspaden. Wil je toch nog wat meer informatie over deze activiteit, lees die dan op onze blog over het Monti Sibillini park. Het is een korte autorit naar dit park vanuit jouw vakantiehuis in Umbrië, maar dit park is ook gemakkelijk bereikbaar vanuit jouw vakantiehuis in de Marken.

Lago di Fiastra
In het Nationale Park vind je ook het prachtige meer Lago di Fiastra, op een mooie zomerdag kan je een leuke wandeling combineren met een genietmomentje, hier kan je afkoelen door een frisse duik te nemen en even tot rust komen door te genieten op het kiezelstrand.

Cap | Romantica | fijne vakantiehuizen  50min

Cap | Villa Quadrifoglio | fijne vakantiehuizen  1u rijden

Lago Trasimeno

Lago Trasimeno is het grootste meer van Umbrië, met zijn perfect centrale ligging is deze vanuit jouw vakantiehuis in Umbrië met privé zwembad gemakkelijk te bereiken. Aan het water liggen voldoende stranden waar je kan genieten van de zon en van het water. In de nabije omgeving van het meer zijn er enkele toffe activiteiten te vinden zoals windsurfen, jetskiën en zeilen. 

Een niet te missen dorpje aan het Trasimeense meer is Castiglione del Lago, het is een volledig ommuurd dorpje, met enkele mooie uitzichten op het meer en is zeer leuk dorpje om eens in te vertoeven met enkele leuke restaurantjes waar je lekker kan eten. 

In het meer zelf liggen ook 3 eilandjes: Isola Maggiora is het enige bewoonbare eilandje, een echt vissersdorpje. Isola Polvese is het grootste van de drie eilanden en bevat enkele mooie historische gebouwen. 

Cap | Romantica | fijne vakantiehuizen  45min

Cap | Villa Quadrifoglio | fijne vakantiehuizen  1u

Perugia

Perugia is de hoofdstad van Umbrië en is gelegen in centraal Italië en mag natuurlijk niet vergeten worden. Perugia staat bekend voor zijn kunst en cultuur, er worden hier jaarlijks enkele toffe festivals en evenementen georganiseerd zoals het Umbria Jazz Festival. Wat ook leuk is om eens een bezoekje te brengen is de chocoladefabriek in Perugia. Heb je nog nood om enkele leuke stadjes te bezoeken buiten Perugia, dan vind je hier meer over de must-see steden van Umbrië.

Cap | Romantica | fijne vakantiehuizen  35min

Cap | Villa Quadrifoglio | fijne vakantiehuizen  45min

Wijnproeverij

Hou jij van wijn, gezelligheid en een lekker hapje? Dan is een wijnproeverij ook zeker een niet te missen activiteit. Je kan een wijngaard bezoeken met je vrienden en daarna lekker gezellig iets drinken. Hieronder vermeld ik enkele van de beste wijnproeverijen. Blijf je toch liever in je vakantiehuis in Umbrië met een flesje wijn, dan is de Orvieto toch zeker en vast de favoriet onder de witte wijnenliefhebbers. De Torgiano en de Montefalco zijn dan weer de favorieten in het assortiment van de rode wijnen, de Montefalco is gemaakt met de typische sagrantinodruif en is een  ideale dessertwijn.

A. Montioni

Deze wijnproeverij richt zich op een lage productiviteit van de wijnstok om de druiven een hogere voedingswaarde te geven, hierdoor kunnen zij kwaliteitsvolle wijnen garanderen. Ze bieden 3 tourtypes aan, waaronder de basistour, in deze basistour bieden zij een rondleiding aan in de oliemolen en in de wijnmakerij. De proeverij van de 4 huiswijnen, alsook kan je hier de 2 soorten olies op lookbroodjes proeven. 

Cap | Romantica | fijne vakantiehuizen  15min

Cap | Villa Quadrifoglio | fijne vakantiehuizen  15min


B. Tilivini

Deze wijnproeverij gebruikt speciale technieken zoals kort snoeien en voorjaarsverdunning die voor een kwaliteitsvolle wijn garandeert. Ze bieden enkele types aan, zoals de wijn en kaastour. Hier kan je vrij wandelen in de wijngaarden en olijfgaarden. Hier proef je onder andere 5 wijnen, enkele kazen in combinatie met honing en proef je enkele typische snoepjes uit Umbrië.

Cap | Romantica | fijne vakantiehuizen  min

Cap | Villa Quadrifoglio | fijne vakantiehuizen  30min

Vakantiehuizen in Umbrië

Meer tonen

Il Cipresso

Panicale , Umbrië

6
2
2

Caporlese

Montegiove, Umbrië

8
4
3

Villa Rossini

Monteleone d’Orvieto, Umbrië

8
4
1

Ulivo

Panicale , Umbrië

4
2
1

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden