Waarom de regio Lot-et-Garonne ook op jouw lijstje moet staan!

De Lot-et-Garonne is een minder bekend departement, maar zeker een bezoek waard. Huur een vakantiehuis en ontdek deze regio gelegen in de Nouvelle Aquitaine. Omgeven door de Périgord, de Landes en de Gers, is het gemakkelijk te begrijpen dat het weer goed is, de lucht bijna het hele jaar door helder is en het eten zeer goed. De stranden zijn niet ver weg, en de Atlantische kust biedt schoon water en goed zwemwater. De steden Bordeaux en Toulouse liggen op ongeveer 2 uur rijden, voor het geval u een dagje weg wilt van de drukte voordat u terugkeert om te ontspannen bij uw privézwembad.

Het gebied staat vol met middeleeuwse overblijfselen, en heeft eeuwenlang geleden onder oorlogen tussen Frankrijk en Engeland. Tenslotte hebben we vandaag het genoegen om in de omgeving vele kastelen en bastides te vinden, die mooie excursies opleveren. Geniet na zo'n reis terug in de tijd van een lekker diner in uw vakantiehuis met uitzicht op het verlichte zwembad.

Kastelen en bastides, oude huizen, musea, culturele activiteiten ontbreken niet. En buitenactiviteiten zijn er in overvloed! De rivieren Lot en Garonne bieden vele watersporten en boottochten. Ontdek de dorpen en rivieroevers te voet of op de fiets, de regio is een genot voor wandelaars en fietsers! En waarom neemt u uw viervoeter niet mee naar buiten voor wat frisse lucht! Sommige van onze vakantiehuizen zijn huisdiervriendelijk.

In de zomer is er geen gebrek aan festivals en de omgeving biedt niet minder dan vier dorpen die zijn geclassificeerd als de Mooiste Dorpen van Frankrijk.

Montflanquin

en zijn centrale plein



Pujols

en zijn middeleeuwse dorp, de kerk Sainte Foy die op de monumentenlijst staat met zijn 15e-eeuwse fresco's



Villaréal

en zijn versterkte kerk, met elke zaterdagochtend een plaatselijke markt



Tournon d'Agenais

waar een bastide staat met een belfort met een maanklok en een watertoren



Al deze wonderen zijn bereikbaar vanuit uw vakantievilla.

Alle dorpen bieden kleine, charmante en heerlijke restaurants, want de streek heeft een grote verscheidenheid aan lokale landbouwproductie, in een deel van Frankrijk waar gastronomie een kunst is. Wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de wijngaarden van de Médoc, Saint-Emilion en Sauternes.

Spreekt dit je aan? Ons aanbod van vakantiehuizen wacht op u. Ga je liever naar een andere regio? Kijk eens naar ons aanbod verder naar het noorden in Normandië of verder naar het oosten in de Provence, u vindt er zeker een vakantiehuis naar uw smaak.

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden