De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

Terwijl we soms de neiging hebben om je zoveel mogelijk te tonen en je aan te raden om verschillende steden en marktjes te ontdekken, is deze blog gericht op het tegenovergestelde.
Door te kiezen voor een vakantiehuis met zwembad in Lot-et-Garonne kijk je uit naar een ontspannen vakantie.

Lot-et-Garonne is bij uitstek de plek die we je kunnen aanraden als je moe en gespannen bent en écht toe bent aan vakantie.

Lot-et-Garonne maakt deel uit van Nouvelle-Aquitaine, ten zuiden van de Dordogne en ten noorden van de Gascogne. Het weer is er nooit zo heet als aan de Middellandse Zee en zelfs de winters zijn mild en aangenaam.

In tegenstelling tot andere delen van Zuid-Frankrijk is dit een verborgen parel dat nog relatief onbekend is bij de toeristische massa, aantrekkelijk voor iedereen die de natuur in alle rust wil beleven. Ontspan, weg van de drukte, geniet van de traditionele en uitstekende Franse keuken en heerlijke wijnen, want je bent niet ver van één van de beste wijngaarden ter wereld, zoals Saint-Emilion.

Fietsen is hier ook heerlijk, je kunt genieten van prachtige fietsroutes langs boomgaarden en zonnebloemvelden, waarbij je veel frissere lucht inademt dan op de vele plaatsen.

Middeleeuwse dorpjes in Lot-et-Garonne

Er zijn veel plekjes in Lot-et-Garonne die perfect zijn voor een daguitstap! Middeleeuwse dorpjes, met hun historische kerken en gezellige pleinen. In Puymirol kan je een prachtige bastide terugvinden, Frespech is een karaktervol middeleeuws dorp en Villeneuve-sur-Lot is een mooi stadje met huizen langs de rivier de Garonne, met een mooie kerk en haar oude torens.

Beauville

Je kunt ook naar Beauville rijden, een ander pittoresk en historisch stadje. Agen is een grotere stad, bekend om zijn pruimen, en je vindt er ook veel winkels en restaurants.

Dit zijn een paar dorpen die je kunt bezoeken voordat je terugkeert naar je vakantiehuis en je privézwembad

To do's in Lot-et-Garonne

Naast het bezoeken van dorpjes kun je met de kinderen naar Walygator, een groot themapark waar verveling geen optie is!

Een andere mogelijkheid is om je vakantiehuis met zwembad in Lot-et-Garonne te verlaten en een dagje naar het Regionale Natuurpark des Landes de Gascogne te rijden. Dit is een prachtig natuurgebied met uitzonderlijk veel vogels, je kunt er kanoën, fietsen, touwklimmen, de activiteiten zijn te veel om op te noemen. Een fantastische gelegenheid voor een avontuurlijke daguitstap.

Dat glas wijn bij je zwembad aan het eind van de dag heb je dan extra verdiend!

Zwemmen in de Gascogne

Het laatste wat ik in deze blog zeker wil vernoemen is dat je kunt gaan zwemmen in de Gascogne, bijvoorbeeld bij Clairac Plage of Marmande Plage. Dit zijn zoetwaterstranden die van alle comfort zijn voorzien, in het hoogseizoen zijn er zelfs badmeesters aanwezig. Dit zorgt voor een heerlijke dag met de familie onder de warme zon!

Zonder de traditionele markten in elk dorp te vergeten!

Als je in deze ontspannen sfeer maar in een ander land wilt verblijven, raden we je aan om Umbrië in Italië te proberen.

>> Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we helpen je graag bij het vinden van het perfecte vakantiehuis voor jou.

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden