Waarom Spanje een fantastische bestemming is in elk seizoen !

Spanje is een absoluut favoriete bestemming bij de Belgen, maar het behoort ook tot de top 3 van vakantiebestemmingen in Europa. Met de cultuur, het klimaat en de algemene sfeer die er heerst, is het ook gemakkelijk te begrijpen waarom er zoveel buitenlanders zich vestigen in dit veelzijdige land. We zeggen zeker niet dat we er massaal moeten gan wonen, mijn Spaans is persoonlijk vreselijk. Maar we geven graa mee dat Spanje het hele jaar door een geweldige bestemming is. We hebben een brede selectie van vakantiehuizen aan de Costa Blanca, tot aan vakantiehuizen aan de Costa de la Luz die grenst aan de Algarve in Portugal, waar u ook van een vakantiehuis kunt vinden!  Ze hebben allemaal een privé zwembad, waarvan heel veel verwarmd. Omdat we deze huizen zelf hebben geselecteerd en uitgekozen, kunnen we u garanderen dat je het hele jaar door kan genieten van al het nodige comfort.

Winter

Laten we beginnen met de winter. Er zijn mensen die de koude achter zich laten om naar nog koudere bestemmingen te trekken, en de verzekering even contacteren voor eventuele gebroken armen en benen. Dan zijn er ook anderen die met veel geduld afwachten tot de temperaturen weer boven nul komen. In plaats van mijn geduld op de proef te stellen, hebben we besloten om dit jaar onze koffers te pakken en een vakantiehuis in Spanjete huren. We namen onze laptops mee en besloten om onszelf te trakteren op een plekje onder de zon, om zo de regenachtige winter in België te mijden. We huren een vakantiehuis met privé zwembad in Spanje, lunchten bij het zwembad, maakten lange wandelingen in de zon en kregen daarbovenop werk gedaan. Een week later waren we helemaal ontspannen en leek de winter ineens niet meer zo eindeloos. We testen de trend uit om te werken op afstand, en het werkte!

Winter

De lente in het zuiden Spanje begint een heel stuk vroeger dan hier. Zelf gaan we meestal op huizenbezoek tijdens de lente, en we kunnen bevestigen dat de zwembaden in gebruik, zijn, de bars open en in onze koffers zit er zomerkledij met af en toe een vestje voor ’s avonds. En de bloemen! Kleurrijke en geurende bloemen op elke hoek van de straat en groene tuinen waar alles in bloei staat. De zee is nog fris maar de vakantiehuizen hebben vaak een verwarmd zwembad. Een vakantievilla aan de Costa del Sol klinkt zo slecht nog niet in afwachting van de zomer.

Zomer

Moeten we de zomers in Spanje nog aanhalen? Van spontane strandfeesten tot exclusieve nachtclubs, openluchtconcerten en bars die tot in de vroege uurtjes open zijn. Op zoek naar wat rust en stilte? Veel van onze vakantiehuizen met privé zwembad hebben enorme tuinen, waar u alleen de stilte en geluiden van de natuur hoort. Gewoon zalig. En u bent nooit ver van een bruisende stad of leuke bezienswaardigheden. Spendeer de dag op het strand of de lange zomeravonden in een ‘Pueblos Blancos’.  Er is van alles te doen.

Herfst

De herfst is meer een verlengde zomer in Spanje.  Als de toeristen weer naar huis gaan, de kinderen weer naar school gaan en er een rustigere sfeer is dan in de zomer. Er zijn nog steeds warmere temperaturen en de winter is nog héél ver weg. En laten we eerlijk zijn, een echte strenge winter komt er ook nooit. Denkt u dat u zich gaat vervelen na de drukke zomer? Geen zorgen, er is altijd genoeg te doen! Bezoek Andalusië of pak de fiets en ontdek de Costa Blanca.

Spanje heeft een zeer rijke geschiedenis, ontdek het paleis van Alhambra in Granada en de stad Sevilla. Geniet van paella aan de Costa Blanca want die komt oorspronkelijk uit Valencia en er is niets beters dan verse vis van de dagvangst aan de kust.

Hoe zit het met Ibiza? Een van de spannendste Spaanse eilanden, waar je het hele jaar door kunt genieten van fantastisch weer. Je hoeft er geen hippie-lifestyle uit je hoed te toveren om te ontspannen en een andere kant van dit fantastische eiland te ontdekken, met zowel een feestkant als een authentieke kant. Huur een vakantievilla op Ibiza en ontspan gewoon.

Niet overtuigd? Twijfel je over waar je heen moet? Neem contact met ons op voor een vakantie op maat, op elk moment van het jaar.

Vakantiehuizen in Costa Blanca, Costa Calida, Costa de Almería, Costa Del Sol, Costa De La Luz, Costa Dorada en Costa Brava

Meer tonen

El Caprichio

Gaucin, Costa Del Sol

8
4
2

Casa Meridian

Mojacar, Costa de Almería

6
3
2

Casa Vista

Alhaurin El Grande, Costa Del Sol

8
4
3

Las Adelfas

Benalup, Costa De La Luz

6
3
3

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.