U bent hier>waar-is-maillane

Waar is Maillane?

Tenzij u de Provence op uw duimpje kent, betwijfel ik of u van deze stad hebt gehoord. Ik in ieder geval niet. Wanneer we aan een vakantie in de Provence denken, zijn we allemaal uit op die lome sfeer die ons naar een dutje onder een plataan leidt. En steevast gaan we op zoek naar bekende verblijfplaatsen, zoals het meer toeristische Avignon. En steevast zullen de gouden bogen van MacDonald's en de reclame voor Heineken elke notie van authenticiteit wegnemen wanneer kinderen en mannen voor respectievelijk het een en het ander gaan pleiten.

Over authenticiteit gesproken, hier zijn we dan. Maillane biedt u de smaak van de Provence. Door de nabijheid van vele bezienswaardigheden, in de buurt van Isle-sur-la-Sorgue en Saint-Rémy-de-Provence, met een echt gevoel van alles wat u voor ogen had toen u zich deze vakantie voorstelde. De lokale markten, de waterwegen, en ja, dat heerlijke dutje onder een plataan.

Huur een vakantiehuis met privé zwembad in Maillane, wij garanderen dat u het geweldig zult vinden. Elke donderdag is er een lokale en kleurrijke markt met de sfeer waarover je in boeken leest, lachende, vrolijke gezichten die je roepen om sappige tomaten te verkopen of je uitnodigen om hun beroemde tapenade te proeven. Dat zou ik zeker leuk vinden! Breng al uw lekkernijen mee naar huis en ontspan met een glas lokale wijn bij het zwembad, kijk hoe uw kinderen spetteren in uw privézwembad, en geniet terwijl uw gezin tot rust komt en in het langzamere, Provençaalse tempo komt.

Iemand Frederic Mistral? Een Provençaalse dichter uit het einde van de 19e eeuw, plaatselijk zeer bekend, zozeer zelfs dat er een schilderachtig klein museum is met zijn boeken en meubels, dat een bezoek waard is. En trouwens, die sterke warme wind die in Zuid-Frankrijk waait is naar hem genoemd.

Eind juli is er het Fêtes de la Saint Eloi. Ook hier had ik nog nooit van Saint Eloi gehoord. De plaatselijke traditie kent een week lang festiviteiten, met als hoogtepunt de "carreto ramado". Dit omvat ongeveer dertig paarden, die er allemaal op hun best uitzien, en karrenraces. Dat wil ik zeker zien!

Tot slot is er een Michelin-restaurant in Maillane, genaamd L'Oustalet Maïanen. Ik zou aanraden te reserveren als je in het hoogseizoen gaat.

Het beste aan Maillane is dat je het authentieke Provençaalse leven kunt proeven, terwijl je toch dicht bij al die plaatsen bent waar je je vrienden over wilt vertellen. Maillane is centraal gelegen, u kunt een dagje naar Isle-sur-la-Sorgue rijden, nog een dagje naar Saint-Rémy-de-Provence, en zeker Avignon niet overslaan.

Voor een meer glamoureuze vakantie, bekijk ons aanbod aan de Côte d'Azur in Frankrijk, of aan de Costa del Sol in Spanje. Als u helemaal exotisch wilt gaan, hebben we fantastische plaatsen in Marokko! Twijfelt u nog? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.