Bergamo Vakantie: Bezienswaardigheden en leuke to do’s (Lombardije, Italië).

Afgelopen zomer had ik het geluk nog last-minute een vakantiehuis te huren via CAP Vakantiewoningen. Met het volledige gezin en onze viervoeter waren we op zoek naar een bestemming die gemakkelijk te bereiken was. Een autovakantie naar Italië in een vakantiehuis met privé-zwembad, was dus ideaal!  

Na het persoonlijke advies van het CAP-team, kwamen we terecht in La Pradasella. Een vakantiehuis voor 12 personen, in de Alpen van Bergamo (Lombardije, Comomeer). Meer dan genoeg plaats voor ons vijven dus! Dit vakantiehuis met privé-zwembad in Caprino Bergamasco (Bergamo, Lombardije) werd in 1979 ontdekt als ruïne. In de Alpen heerst er een ander klimaat dan in Toscane. Uitzonderlijke hitte is hier, godzijdank, geen probleem. En dankzij het bergwindje, de vele bomen op het grote domein en de dikke rotsmuren van 60cm, was er altijd een fris plekje te vinden.   

Bij aankomst in La Pradasella, werd het al snel duidelijk dat er rond dit vakantiehuis in Bergamo met privé-zwembad, uitzonderlijk veel te doen was. Met al de bezienswaardigheden van Bergamo en de vele to-do’s rond het Comomeer, gingen we ons hier niet snel vervelen. 

Wandelen in Lombardije

We zijn allemaal wandelliefhebbers, en voor een wandelvakantie in Italië, waren we hier zeker op de juiste plek. We deden wat opzoekingswerk en werden overspoeld door al de mogelijkheden.  Wandelingen van elk niveau, dus de kinderen en onze viervoeter, konden steeds met een gerust hart mee. 

We kozen uiteindelijk voor een prachtige wandelroute in Lombardije, die vlak achter het vakantiehuis La Pradasella begon. De wandeling bracht ons langs allemaal typische dorpjes. Valcava, Tore di Busi, Colle di Sogno, Burligo, Gronallegio. Hier waren we wel een dagje zoet mee!

Leukste dorpjes van Lombardije

Gezellige, typische dorpjes bezoeken is 1 van onze favoriete activiteiten op vakantie in Italië.  Er zijn zoveel mogelijkheden en eindeloos veel leuke dorpen in Bergamo (Lombardije, Italië), dus het werd al snel duidelijk dat we keuzes gingen moeten maken. Een vakantiehuis huren in Bergamo (Lombardije, Italië), bleek een perfecte uitvalbasis!

Caprino Bergamasco ligt op amper 3km van La Pradasella en is echt de moeite waard. Een interessant Middeleeuws dorpje dat tot 1797 deel uitmaakte van het Venetiaans Republiek. Winkeltjes, bars, restaurants, afhaalpizza en op donderdag een zeer gezellige markt op Piazza Garibaldi! 

Ook voor Brivio wouden we ons vakantiehuis met privé-zwembad even achter laten. Een klein gezellig stadje langs de rivier Adda met ook veel leuke wandelroute’s. 

Daguitstap naar het Comomeer 

Gekend als één van de mooiste plekken van Italië, konden we een bezoek aan het Comomeer niet zomaar links laten liggen. Het Comomeer ligt op amper 20km van ons vakantiehuis met privé-zwembad in Bergamo. In feite konden we het Comomeer gerust elke dag een bezoekje brengen. De veerboot nemen naar Bellagio of Verenna, watersporten doen op het meer zelf, lunchen in 1 van de vele visrestaurants,… De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Wij begonnen ons bezoek met de Greenway-wandeling. Een uitzonderlijke route langs de verschillende dorpjes aan het Comomeer, via het oude bergweggetje L’Antica Via Regina. Een zeer mooie wandeling van 10 km, van Colonno naar Cadennabbio.

Cultureel Milaan of Authentiek Bergamo

Zin om een grotere stad te bezoeken tijdens jouw vakantie in Lombardije? Met zowel Bergamo als Milaan om de hoek, was het een moeilijke keuze. Milaan als multi-culturele stad met de Duomo, de Scala en de vele impressionante shoppingsmogelijkheden. Of het meer authentieke Bergamo, die gekend staat als het beste Middeleeuwse gehucht in Lombardije? Vanaf de oude stad van Bergamo heb je een fantastisch zicht over de heuvels en de moderne stad.  

Ontdek de bekende schuimwijnen van Franciacorta

Als wijnliefhebber kon ik een bezoek aan het Iseomeer met de beroemde wijnregio Franciacorta, niet overslaan. Op 25km van dit vakantiehuis in Bergamo (Lombardije, Comomeer), vinden we deze prachtige wijnregio terug. Franciacorta staat gekend om schuimwijnen te maken van uitzonderlijk hoog niveau, ook wel gekend als de champagne van Italië. 

Skiën in Lombardije

Het zalige aan een vakantie in Bergamo (Lombardije, Italië), is dat er op een aantal kilometers, verschillende skigebieden zijn. Valtelinna en Val Brembana op 35 en 55 kilometer. Tijdens ons verblijf in het vakantiehuis met privé-zwembad was het ‘helaas’ iets te mooi weer om te skieën. Maar deze plek zet ik zeker en vast op mijn bucketlist voor een winterverblijf in Lombardije. 

Het vakantiehuis huren in Bergamo (Lombardije, Comomeer), was één van de mooiste en meest veelzijdige familievakanties die we al hebben mogen beleven. Italië blijft dan ook één van onze favoriete bestemmingen. Misschien keren we volgende zomer wel nog terug? 

Of misschien kiezen we deze keer voor een strandvakantie in Toscane, of bezoeken we de leukste bezienswaardigheden van Trevignano Romano, of gaan we hiken in het Monte Sibillini Gebergte in Le Marche,… Een vakantiehuis huren in Italië geeft tal van mogelijkheden! 

Vakantiehuizen in [r$lagoDiComo], Comomeer, Gardameer en Piemonte

Meer tonen

Tenuta Costa Rossa

Fubine Monferrato, Piemonte

18
7
8

La Pradasella

Caprino Bergamasco, Comomeer

12
5
4

Casa Gialla A1

Lazise, Gardameer

6
2
1

Belvedere 7

Veneto, Gardameer

7
3
2

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden