Leukste bezienswaardigheden in Andalusië! 

Andalusië is het zuidelijkste punt in Spanje en gekend voor heerlijke tapas, prachtige natuur, witgekalkte dorpjes en rijke cultuur. Het is de favoriete Spaanse regio van Caroline en telkens als we op huizenbezoek zijn, begrijpen we maar al te goed waarom. 

Een vakantiehuis huren in Andalusië zorgt voor een uiterst veelzijdige vakantie. Prachtige steden zoals Malaga, Granada, Cordoba en zoveel meer, maar ook uitgestrekte stranden, overweldigende natuur en uiteraard steeds een zeer leuke, typische Spaanse sfeer.  

Een roadtrip door Andalusïe is dan ook een zeer leuke methode om deze regio te ontdekken, maar misschien is een vakantiehuis huren in Andalusië nog een beter idee. Zo kom je elke dag tot rust in jouw eigen uitvalbasis, na een leuke dag vol leuke ontdekkingen. 

Wij delen graag onze favoriete “must see’s” en “to do’s” in Andalusië. Lees zeker verder voor de leukste bezienswaardigheden in Andalusië. 

Gaucin

Ons favoriete ‘witte dorpje’ in Andalusië. Het super gezellige Spaans bergdorpje, betovert ons elke keer opnieuw. Gaucin is een zeer typisch Moors dorp in de Provincie Malaga. Het is de toegangspoort tot de Serrania de Ronda. Verdwaal in de pittoreske straatjes en geniet, dankzij het heuvelachtige karakter van adembenemende uitzichten. Heb je even nood aan afkoeling en is jouw vakantiehuis met privé-zwembad in Gaucin net iets te ver weg? Neem een duikje in de Rivier de Genal, in het dal onder het dorp! 

Gibraltar

Gibraltar moet op jouw bucketlist staan tijdens een vakantie in Andalusië. Het is het zuidelijkste punt van Zuid-Spanje en een zeer belangrijk twistpunt in de geschiedenis. Dit unieke stukje land vormt de zeegrens tussen Europa en Afrika. En ja, je kan Afrika letterlijk zien als je in Gibraltar bent. Van hieruit kan je een boot huren en walvissen spotten in de wateren van Gibraltar. Een ander legendarisch aspect van Gibraltar, is de kolonie Berberapen die hier vrij leven op de Rots van Gibraltar. Er wordt gesuggereerd dat de Moren de apen meegenomen hebben uit Noord-Afrika en als huisdier gebruikt hebben. Zeer leuk en entertainend, maar hou je waardevolle spullen dicht genoeg bij jou, want de apen zijn wel eens nieuwsgierig. 

Sotogrande

Een luxe gemeenschap in de Spaanse gemeente San Roque, die ook wel eens de Beverly Hills van Europa wordt genoemd. Een fantastische locatie die in eerste instantie een golfclub was, maar ondertussen is uitgegroeid tot een glamoureus resort dat synoniem staat voor luxe en welzijn. Voor een golfvakantie in Andalusië ben je hier ook de juiste plek. Maar ook zeilen, paardrijden, duiken, squashen of gewoon ontspannen op één van de vele beachclubs, zijn hier dagelijkse kost. Huur een vakantiehuis in Sotogrande en geniet van de vele mogelijkheden en de exclusieve sfeer! 

Verschillende Costa's van Andalusië

De uitgestrekte kustlijn trekt elk jaar opnieuw, vele reizigers naar Andalusië. Het is één van de mooiste en meest diverse kustlijnen van Zuid-Europa. Huur een vakantiehuis aan de Costa del Sol, Costa de Almeria of de Costa Calida en je hebt de perfecte uitvalbasis. Vraagt het privé-zwembad in jouw vakantiehuis aan de Costa del Sol even afwisseling? Er zijn genoeg kleine baaien, brede stranden, ruige kustlijnen en witte kuststroken om jouw verfrissing aan te bieden.  

Ruige, veelzijdige natuur 

De prachtige, rijke natuur van Andalusië, is de reden dat we hier de eerste keer ons hart verloren zijn. De regio ligt overspoelt met natuurparken, prachtige landschappen en beschermde natuurreservaten. Bezoek de Tabernaswoestijn in Almeria, ga wandelen in het Donana National Park aan de Costa de la Luz, of huur een vakantiehuis aan de Costa del Sol en bezoek het paradijselijke Sierre de la Nieves. Huur een vakantiehuis met privé-zwembad in Spanje en geniet van alles wat deze prachtige regio te bieden heeft. 

Golfvakantie in Andalusië

Andalusië is DE regio bij uitstek voor een golfvakantie in Spanje. Huur een vakantiehuis aan de Costa de la Luz voor jouw golvakantie in Benalup, en ontdek ook hier de leukste bezienswaardigheden. Andalusië  heeft meer dan 60 golfbanen. Dankzij de grote hoeveelheid zonuren en aangename temperaturen is golfen in Andalusië, tijdens elk moment van het jaar fantastisch. Zowel de beginners als de ver gevorderden kunnen zich hier volledig uitleven op het golfterrein. 

Liever een fietsvakantie aan de Costa Blanca, of ben je toch meer op zoek naar een vakantiehuis aan de Costa Brava? Laat ons gerust iets weten en samen vinden we het leukste vakantiehuis in Spanje, die het beste bij jouw wensen past.  

Vakantiehuizen in Costa Del Sol

Meer tonen

La Colina Verde

Estepona, Costa Del Sol

6
2
2

Casa Vinuela

Vinuela, Costa Del Sol

8
4
4

Casa Alexandro

Mijas Costa, Costa Del Sol

8
4
4

Penthouse La Perla

Casares, Costa Del Sol

8
4
3

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden