Dar Jenna, een hemels verblijf bij Marrakesh.

Het is een delicate oefening om een blog te schrijven over één vakantiehuis, want behalve foto's van binnen, buiten en zwembad valt er natuurlijk niet zo veel te vertellen. Zeker niet in een hele blog. U raadt het al, dit vakantiehuis in Marrakech huren, het is gewoonweg uniek.

Laten we beginnen met de naam, Dar Jenna, het Huis van het Paradijs in het Arabisch. Niets minder dan dat. En toen we dit Huis van het Paradijs bezochten, kan ik u verzekeren dat we sprakeloos waren, afgezien van uitroepen van ontzag, zoals "wow" die vaak werd gebruikt.

We waren van het vliegveld gereden en het was een gezellig ritje. We stopten in de oude Medina van Marrakech voor een kopje lokale thee en lekkernijen, terwijl we giechelden om de enorme hoeveelheid lawaai om ons heen. Aangekomen bij Dar Jenna, geen ander geluid dan de natuur. De zuivere lucht, de eindeloze 11.000m2 aangelegde grond - te groot om een tuin te noemen - en het uitzicht op het Atlasgebergte. We waren met stomheid geslagen. 

Onze huisfotograaf pakte haar camera en ons team begon aantekeningen te maken. Met geen mogelijkheid kan ik u vertellen hoeveel foto's er die dag zijn genomen of hoeveel krabbels ik heb moeten ontcijferen om tot een relatief samenhangende blog te komen. Dit vakantiehuis in Marokko komt echt uit een sprookje.

We werden binnengelaten. Want ja, we werden rondgeleid. Dat betekent dat we, net zoals we in een comfortabele zeven persoons Jeep van het vliegveld waren gereden door een discrete chauffeur, door een huishoudster werden uitgenodigd om het huis binnen te stappen. Bij dit huis kunt u een auto en chauffeur tot uw beschikking krijgen en zij zullen speciale verzoeken voor u uitvoeren, of het nu gaat om een excursie naar de medina van Marrakech of een wandeling naar het Atlasgebergte.

Hotelservice betekent personeel dat uw bed opmaakt, het huis schoonmaakt, de tuin verzorgt en het zwembad onderhoudt. En nog veel meer! Het ontbijt wordt geserveerd, het diner wordt voor u gekookt, elke avond, elke honger, elk speciaal gerecht, het zal zijn alsof u een restaurant aan huis heeft. Wilt u meehelpen? Je bent welkom in de keuken! Was? Beschouw het als gedaan, maar alleen als je het wilt. Een drankje bij het zwembad? Gewoon vragen. Discreet maar beschikbaar. Het huis is 100% privé, en het personeel is er voor uw comfort, nooit opdringerig, en altijd discreet.

Heel wat anders dan mijn eerste vakantieverblijf, waar we met een zak lakens naar toe reden in de hoop dat ze op de matrassen pasten. Maar ik dwaal af.

En zie hier de woonkamer. Wat kan ik zeggen? Ruimte en veel ruimte, prachtig ingericht en badend in stille elegantie. De slaapkamers hebben allemaal een eigen badkamer en er is zelfs een Turks bad. Een vijfde slaapkamer communiceert met een van de slaapkamers, waardoor een gezinssuite ontstaat.

Dit vakantiehuis heeft een privé zwembad en het is enorm groot, met een eethoek buiten. Er is ook een buitenkamer op het terras. U kunt zwemmen terwijl u naar het Atlasgebergte kijkt, in al zijn grootsheid.

s Avonds gaat de magie verder. Overal goed doordachte verlichting, binnen en buiten, en het gevoel dat wanneer je jezelf knijpt je wakker zal komen uit deze droom. Ik zeg u, deze plek bestaat, het is echt, en u kunt hem huren.

Ik kan zoveel opties bedenken voor een plek als deze. Een paar koppels die de dagelijkse sleur willen ontvluchten. Een gezin dat in luxe wil leven. Een meditatie of yoga retraite. Werken op afstand in een exotische omgeving. Een romantisch uitje voor twee, ondanks dat de plek veel te groot is. En over groot gesproken, waarom geen op hol geslagen bruiloft? Uw geheim is veilig bij ons. 

En laten we tot slot niet vergeten dat dit huis in Marrakech ligt, een van de drie keizerlijke steden van Marokko, ook wel "De Okerstad" genoemd vanwege de roodachtige kleur van de bodem.

Neem die vlucht, ga naar Marrakech, verblijf in Dar Jenna. Het is een prachtige ervaring.

Te ver? Te exotisch? Probeer een van onze bestemmingen dichter bij huis, en huur een vakantiehuis aan de Costa del Sol in Spanje, of een agriturismo in Toscane, Italië, voor meer authenticiteit.

Vakantiehuizen in Marrakech

Meer tonen

Dar Jenna

Sidi Abdellah Ghiat, Marrakech

10
5
4

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden