Deze dingen moet je gedaan hebben in the windy city, Essaouira!

Essaouira staat ook wel bekend als the windy city of Africa dit omdat er het hele jaar door een harde wind waait. Dit maakt het een ideale plaats voor wind- en kitesurfen. Verblijven jullie in een vakantiehuis in Marokko dan zullen jullie waarschijnlijk meer willen doen dan elke dag de wind trotseren. Essaouira heeft dan ook heel wat andere dingen te bieden waarvoor jullie wel even jullie vakantiehuis met zwembad willen verlaten. 

Ook als jullie een vakantiehuis in Marrakech huren is het mogelijk om een dagtrip naar Essaouira te maken om even van de hitte in Marrakech te ontvluchten. In onze blog bezienswaardigheden in Marrakech om niet te missen vind je ook heel wat uitstappen voor jullie verblijf in Marrakech

Voor de waaghalzen

Is wind- of kitesurfen niet voor jullie weggelegd maar zijn jullie toch op zoek naar een beetje actie tijdens jullie verblijf in Essaouira? Dan is een strandrit te paard misschien wel een optie voor jullie. Het duingebied en strand dat bij eb tientallen meters breed is maken het zeer aangenaam om tijdens zonsondergang een rit te paard te maken. Het paard kan je ook altijd inruilen voor een kameel. 

Souvenirs scoren

Winkelen in Essaouira is echt een fluitje van een cent vergeleken met andere grote steden in Marokko. Je wordt zelden lastig gevallen om naar een winkel te gaan, en als dat wel gebeurt, volstaat een eenvoudige “nee, bedankt”. Als je toch besluit een winkel binnen te gaan, zet niemand je onder druk om iets te kopen. 


Ga zeker shoppen in de medina. De medina is het hoofdplein van de stad dat typisch omgeven is door oude vestingmuren en binnen in veel smalle en doolhof achtige straatjes heeft. Je zal er tal van unieke souvenirs vinden die jullie een aandenken zullen geven aan jullie vakantiehuis met zwembad in Essaouira. Typische werken zijn raffia-schoenen, houtwerk en handgemaakte manden maar ook Marokkaanse tapijten.

Food is good

En echte delicatesse die je geproefd moet hebben tijdens jullie verblijf in Essaouira is kamelenmelk kaas. De textuur en smaak van deze kaas valt te vergelijken met geitenkaas. Ze wordt op verschillende manieren geserveerd zodat u het meeste uit uw proef ervaring kunt halen. Proef ook zeker eens de stad zijn traditionele zoetigheden in de patisserieën.

Overdag kan je op een van de vele terrassen genieten van een kopje thee en een heerlijk uitzicht. Ook ‘s avonds is het de moeite om jullie vakantiehuis met zwembad te verlaten want dan slaat de sfeer van de stad helemaal om en kan je genieten van de live muziek een van die vele terrassen. 

Kan je helemaal geen genoeg krijgen van de Marokkaanse smaken dan kan je verschillende kruiden kopen in een van de lokale winkels. Zo kunnen jullie in de keuken van jullie vakantiehuis in Marokko maar ook thuis genieten van de Marokkaanse smaken.  

Wander around

Tijdens jullie verblijf in jullie vakantiehuis met zwembad in Essaouira kan het opsnuiven van cultuur niet ontbreken. Dit kan op verschillende manieren in Essaouira. Je kan een kijkje gaan nemen in de haven om het leven van de vissers te zien. Je zal er ook verschillende blauwe bootjes vinden die iconisch zijn voor de stad. Je kan de stad en de oceaan ook bewonderen vanaf Skala du port. Dit is een vierkante toren van waaruit ze de ingang van de haven verdedigden vroeger. Om the best view in Essaouira te verkrijgen moet je wel een toegangsprijs betalen. 

Essaouira is ook het mekka van alles wat met kunst te maken heeft. Het is dus zeker aan te raden om wat lokale galerijen te bekijken. Enkele aanraders zijn galerie d’Art Damgaard en Espace Othello. 

Een vakantiehuis huren in Essaouira is dus zeker de moeite waard. Ontdek ons aanbod aan beschikbare huizen via deze link. Toch meer overtuigt om naar Marrakech te gaan? Ook daar hebben wij verschillende vakantiehuizen met zwembad die jullie kunnen huren. Bekijk hier de vakantiehuizen in Marrakech

Toch liever met de auto naar het zuiden? Ontdek dan onze vakantiehuizen in Zuid-Spanje.

Vakantiehuizen in Essaouira

Meer tonen

Villa Mileca

Moulay Bouzerktoun, Essaouira

8
4
4

La Gazelle

Moulay Bouzerktoun, Essaouira

8
4
4

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden