Milieuvriendelijk reizen !

De wereld is radicaal veranderd en velen van ons zijn het beu. De jongere generatie is moe van de rotzooi die de vorige generaties hebben gemaakt, maar we zijn het er allemaal over eens dat we ons er tegenwoordig van bewust zijn dat onze planeet hulp nodig heeft.

Ironisch dat we dit als vakantieverhuurbedrijf vermelden, toch? Reizen wordt gezien als een van de belangrijkste bronnen van vervuiling, van vliegtuigen tot cruiseschepen die hun afval in verschillende hoeken van de wereld dumpen, en we hebben allemaal beelden gezien van rivieren die worden overspoeld met plastic en drijvende vierkante kilometers afval op oceanen.

>> Dus laten we een paar tips geven om je reizen net zo leuk, maar ook milieuvriendelijk te maken.

Neem de trein zoveel al je kunt, in plaats van het vliegtuig of de auto. Er zijn zoveel voordelen, naast het feit dat het minder vervuilend is. Je kunt meer bagage meenemen dan met het vliegtuig en er hoeft niet één persoon te rijden. Je hoeft je geen zorgen te maken om wakker blijven of om je op de weg te concentreren. Je hoeft niet bij dag en dauw te vertrekken uit angst voor het verkeer, er is gewoon geen verkeer!

En treintickets zijn meestal goedkoper dan vliegtuigtickets of benzine voor de auto door heel Europa. Een extra pluspunt van het wonen in België is de TGV die vanuit Brussel vertrekt. Het is een snelle en gemakkelijke reis, die je in zes uur van hartje Brussel naar het centrum van Avignon brengt. Doe een dutje, eet een maaltijd of hou je productief bezig en voor je het weet ben je onder de Provençaalse zon. En als je nog een last-minute klusje voor kantoor moet afmaken? Deze TGV's hebben Wi-Fi!

Avignon ligt centraal en je kunt van daaruit veel van onze vakantiehuizen in Zuid-Frankrijk bereiken.

Eenmaal op je bestemming bent aangekomen, neem je lokale bussen of huur je fietsen, en krijg je een heel nieuw perspectief. Wat dacht je van de nieuwe trend van e-bikes en elektrische scooters? Je hoeft je geen zorgen te maken over parkeren EN het is leuk! Als je toch wat onbereikbare plekjes wilt bereiken, huur dan een auto voor een de specifieke uitstap. Laten we ook niet vergeten dat schilderachtige dorpjes in Frankrijk, Italië en Spanje niet heel rijk zijn aan parkeergelegenheid, maar wel heel duur in boetes. Waarom zou je je daar zorgen over maken? Neem een lokale bus, laat je afzetten in het centrum van elk dorp dat je wilt verkennen en dat voorkomt een hoop stress. Of neem een scooter. Of een fiets. Of een e-bike. De auto is niet altijd de beste optie.

Dit is ook een manier om het lokale leven beter te leren kennen en te respecteren!

Als je een elektrische auto hebt, is dat natuurlijk een andere zaak. Zorg ervoor dat je de oplaadpunten bij de hand hebt om ergernissen te voorkomen.

Denk aan alles wat herbruikbaar is: of je nu je eigen metalen rietje meeneemt - ik heb er een, ik ben er dol op, geen papieren rietjes meer die in mijn drankje smelten, niet meer afvragen of een glas wel goed gewassen is - of je eigen herbruikbare waterfles hebt, alle beetjes helpen.

Maak je eigen snacks en vergeet plastic! Koop je snacks op de lokale versmarkt, geen snacks meer verpakt in plastic en gevuld met conserveringsmiddelen en kleurstoffen. Vers fruit kan net zo zoet smaken, maar het wordt verkocht in een papieren zak en zit boordevol vitaminen. Lekker!

Slaap met de ramen open in plaats van de airconditioning helemaal aan te zetten. Citroengras- en lavendelolie houden de muggen weg uit je schoonheidsslaapje en je voorkomt elektriciteitsverspilling en wakker worden met iets tussen keelpijn en een verkoudheid is ook verleden tijd!

Neem koele douches, je hebt geen behoefte aan de eindeloze hete douches die we gewend zijn onder onze grijze hemel. Je haar kan ook op natuurlijke wijze drogen!

Barbecue in plaats van een zware zelfgekookte maaltijd.

Nog een laatste tip: als je toch naar een zonnige plek gaat, ik neem aan dat de meesten van jullie dat doen, vergeet dan niet een oplader op zonne-energie voor je elektronische apparaten! Eenvoudig en efficiënt onder de mediterrane zon.

Er zijn zoveel manieren om milieuvriendelijk te zijn tijdens je vakantie. Kom tot rust en leef een eenvoudiger leven, en dat is op zich al duurzaam.

Vakantiehuizen in Côte d'azur

Meer tonen

Villa Azur

Les Issambres, Côte d'azur

8
4
4

Les Eucalyptus

Bormes-les-Mimosas, Côte d'azur

6
3
1

Valanvi

Bormes-les-Mimosas, Côte d'azur

6
3
2

Artcheda

La Colle sur Loup, Côte d'azur

10
5
5

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden