Cap neemt je mee naar Baux de Provence!

Cap neemt je mee naar Baux de Provence!

Het dorp Baux de Provence is een unieke plek, gelegen in de Bouches-du-Rhône en gelegen op een bergtop, met absoluut fantastische uitzichten over de omgeving.

Het hoogste punt van dit dorp ligt op ongeveer 300 meter boven de zeespiegel en de middeleeuwse ruïnes zullen je de hele dag blijven boeien.
Het kasteel is een van de laatst overgebleven voorbeelden van een feodaal kasteel in Europa,
en de Sint-Vincentiuskerk is gedeeltelijk in de rots gebouwd.

De rit ernaartoe alleen al is ongelooflijk indrukwekkend, langs kronkelende wegen tussen de kalken bergkammen.
Misschien zie je onderweg wel een adelaar of een valk.

Les Baux de Provence hoort bij de Plus Beaux Villages de France - Mooiste Dorpen van Frankrijk - en het misschien is het wel het mooiste dorp in de volledige lijst!

Om je een beter idee te geven: er wonen maar 450 mensen, maar het dorp ontvangt wel ongeveer 1,5 miljoen toeristen per jaar!

Huur een vakantiehuis met zwembad in de buurt en geniet van een onvergetelijk bezoek aan één van de mooiste dorpen van Zuid-Frankrijk.

M​ust do's in Baux de Provence

Het kasteel:

De ruïnes van dit middeleeuwse kasteel kijken uit over het hele dorp en bieden een indrukwekkend uitzicht. Je krijgt een betere inkijk op het middeleeuwse leven in dit prachtig dorp!

De kerk :

Het duurde 200 jaar om de Saint Vincent kerk te bouwen in Baux-de-Provence. Deze kerk is gedeeltelijk recht in de rots gebouwd, wat het gebouw erg uniek maakt. Sommige van de ramen werden geschonken door Prins Rainier III van Monaco!

Een weetje om te delen als je eenmaal terug bent in je vakantiehuis met zwembad.

Het Santon Museum :

Santons zijn kleine, handgeschilderde kleifiguurtjes die typische mensen uit een dorp voorstellen, van de bakker tot de dokter. Er worden ook speciale santons gemaakt voor de kerststal. In Les Baux-de-Provence is een speciaal museum gewijd aan deze santons: le Musée des Santons.

Les Carrières des Lumières :

Les Carrières des Lumières is een muziek- en lichtshow in het hart van de steengroeven. Grote reproducties van de beroemdste schilderijen worden geprojecteerd op de natuurlijke muren van deze unieke plek. Een fantastische ervaring voor kunstliefhebbers.

Les Baux-de-Provence ligt in het hart van het Parc Naturel Régional des Alpilles, een regionaal natuurpark dat alles biedt voor een dagje avontuur in de natuur: dierenparken voor kinderen, klimroutes, prachtige wandelingen... Kinderen zullen het geweldig vinden! En jij misschien ook wel!

En vergeet niet, je bent in Provence! Zet je op een terras en geniet gewoon van het zonnige weer, de ontspannen levensstijl, het lekkere eten en de lokale wijnen.

Kortom, Les Baux-de-Provence is echt een aanrader !

Huur een vakantiehuis met privé zwembad bij Les Baux-de-Provence en geniet van de omgeving: Saint-Remy-de-Provence ligt op ongeveer 15 minuten rijden, Arles op ongeveer 30 minuten en Avignon op 45 minuten rijden.

Word wakker in het comfort van je vakantiehuis, ontbijt bij het zwembad en ga dan op pad om de Provence te ontdekken, te beginnen met het pareltje Baux-des-Provence.

Als je genoeg hebt van de Provence, probeer dan eens een vakantiehuis aan de Costa Blanca in Spanje of een strandvakantie op Sicilië, Italië.

Vakantiehuizen in Provence

Meer tonen

Villa Mireillo

Noves, Provence

6
3
2

Villa La Provenca

Malaucène, Provence

8
4
2

Villa Les Pins

Callas, Provence

6
3
2

Les Lauriers

Mornas, Provence

6
3
2

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden