8 beste dingen om te doen in Malaucène

Malaucène ligt in Vaucluse, aan de grens van het departement Drôme, op een verrassende hoogte van 350 meter. Dit betekent prachtig weer met een verkoelend briesje in de zomer. Huur een vakantiehuis met een privézwembad en geniet van het geweldige weer en het fantastische uitzicht. Fietsers en wandelaars zullen deze stad waarschijnlijk beter kennen dan anderen, omdat het dorp aan de voet van de Mont Ventoux ligt, een bekende klim voor fietsers en wandelaars. Malaucène is de aanbevolen plek om te beginnen om het Parc Naturel Régional du Mont Ventoux te ontdekken, een natuurlijk regionaal en beschermd gebied met al zijn fauna en flora. Deze plek draait allemaal om de natuur, dus als dat jouw ding is, blijf dan lezen!

1

Het dorp zelf is middeleeuws en biedt de charmante ruïnes van een voormalig fort. Smalle straatjes, traditionele huizen en het gevoel dat de tijd hier op sommige plekken heeft stilgestaan. Het beste van twee werelden: keer terug naar je vakantiehuis en ontspan met alle moderne voorzieningen.

2

De markt is een van de oudste in de Provence. Zou je geloven dat ze hier al zeven eeuwen lang een lokale markt hebben? Probeer dat eens te bevatten... zevenhonderd jaar later kunnen we nog steeds genieten van deze wekelijkse traditie, elke woensdag opnieuw.

3

Als we het hebben over traditie, markten en natuur, dan kijken we uiteraard naar geweldige restaurants. Er zijn er te veel om op te noemen voor zo'n klein dorp, maar blader rond in een betrouwbare gids of wandel gewoon door de stad tot de geuren je smaakpapillen prikkelen. Bon appétit!

4

De Gorges de Toulourenc zijn een fantastische plek om de dag door te brengen. Wandelen, zwemmen op de kleine zandstranden langs de rivieroever, watervallen bij de Source du Groseau, er zijn eindeloze activiteiten om iedereen bezig te houden. Ontspan daarna in je vakantiehuis!

5

Een ander fascinerend natuurlijk element hier zijn de Dentelles de Montmirail. Hoe mooi is het om een bergketen "kant" te noemen. Nog een plek om te wandelen of te fietsen, met prachtige uitzichten natuurlijk, deze ruige bergketen is gewoon prachtig.

6

Het Parc Spirou is een avonturenpark dat je hele gezelschap, jong en oud, zal opwinden, en het zal een traktatie zijn om een dagje uit te hebben en rond te spetteren voor wat extra zomerplezier. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat ontspannen in je vakantiehuis bij je zwembad de perfecte manier zal zijn om de dag af te sluiten.

7

Le Village des Enfants is een geweldige plek om je kinderen mee naartoe te nemen, maar bereid je dag van tevoren voor, want er is genoeg te doen: avonturenpaden, een kinderboerderij, klimmen in bomen, waterspeelplaats, een mini-jungle... Ik zal niet alles opsommen, maar ik beloof je een fantastische dag! En daarna klinkt een barbecue en een glas wijn heerlijk, toch? Je vakantiehuis met privézwembad staat op je te wachten.

8

Le Col de la Chaine zal weer een uitdaging zijn voor serieuze fietsers en wandelaars, en dit is een prachtig pad dat je fantastische uitzichten zal bieden. Overwin je inspanningen aan het einde van een vermoeiende dag en neem een duik bij zonsondergang in je privézwembad.

Malaucène ligt ook dicht bij belangrijke historische en culturele steden zoals Vaison-la-Romaine en Carpentras, waar je een dag van kunt genieten. Als je op zoek bent naar andere opties, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en wij zullen het perfecte vakantiehuis voor je vinden, op maat gemaakt voor jouw behoeften.

Vakantiehuizen in Provence

Meer tonen

Délice de la Lavande

Lorgues, Provence

21
9
9

Villa Ambre

les Mées, Provence

6
3
3

Le Romarin

Lorgues, Provence

8
4
3

Villa des Merveilles

Flayosc, Provence

12
5
4

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden