Leukste to do's aan de Costa del Sol!

Over de Costa del Sol

De Costa del Sol, of vertaald als ‘de zonnekust’ ligt in Andalusië, het meest zuidelijke punt van Spanje. De kuststreek staat bekend voor zijn warme onvergetelijke vakanties en wordt zowel culinair als cultureel enorm geapprecieerd. Huur een vakantiehuis met privé zwembad aan de Costa del Sol voor een onderdompeling in de Spaanse cultuur. Er is een lange lijst met must-do’s en must-sees en we zetten hier de belangrijkste even op een rijtje! 


Ga je toch liever op reis naar de Costa Blanca? Bekijk dan hier even de leukste to do’s in deze regio!  Of hou je van een iets rustigere buurt zoals de Costa de la Luz? Dan kunnen wij jou hier ook wat meer informatie over geven, bezoek de oude steden en de mooie stranden van de Costa de la Luz, lees hier wat een bezoekje waard is vanuit jouw vakantiehuis in de Costa de la Luz




Witte dorpjes zoals Frigiliana en Casares 

Frigiliana staat bekend als een van de mooiste witte dorpjes in Andalusië en is gelegen op een berghelling. Toeristen komen hier graag om rond te dwalen in de autovrije straatjes en te genieten van de witgekalkte huisjes. Het dorpje is heel steil om te wandelen door zijn ligging, maar is zeker de moeite waard. Tijdens jouw wandeling, geniet je van prachtige uitzichten en kan je iets eten of drinken in de vele restaurantjes! Maak toffe wandelingen rond de Rio Higueron en de Rio Chillar en sluit de avond af met een duik in jouw eigen zwembad in jouw vakantiehuis. Hou je van dorpjes zoals Frigiliana, dan raden wij jou aan om ook Casares eens te bezoeken. Ook dit dorpje wordt gezien als een van de favoriete stopplaatsen van de toerist en is een must-see!  

La Vinuela 

La Vinuela is zowel de naam van de gemeente als van een stuwmeer en is een zeer geliefde bestemming voor het huren van een vakantiehuis! Het dorpje neemt u mee naar prachtige bergketens en olijfgaarden. Het stuwmeer is een van de populairste bestemmingen van de provincie Malaga en is perfect voor het maken van een kanoritje. 

Gaucin

Ook Gaucin is een van de witte dorpjes gelegen in Andalusië en is razend populair bij de bezoekende toerist! Een van de leukste jaarlijkse evenementen van dit dorpje is de Toro de Cuerda, een stierenrace die ieder jaar op paaszondag plaatsvindt en is dus een niet te missen activiteit wanneer je rond deze periode een vakantiehuis in de Costa del Sol huurt!  

Marbella

Marbella is de voorbije jaren uitgegroeid tot een van de populairste kustplaatsen van de Costa del Sol, onder andere voor zijn ligging aan het strand, zijn rijke historie en de mooie uitzichten die een vakantiehuis hier te bieden heeft. Hou je ervan om de geschiedenis op te zoeken, breng dan zeker een bezoekje aan de oude stad, hier vind je onder andere het oude stadshuis. In een vakantiehuis met zwembad kan je op elk moment van de dag een frisse duik nemen, maar hou je toch van een uitstapje naar zee? Geniet dan hier van de zon op een van de vele stranden en geniet van een cocktail in een van de vele strandtentjes. Het zonnen beu? Maak een wandeling op de boulevard of beklim de La Concha berg.

Sotogrande

Sotogrande is synonymous with golfers, world-class marinas and incredible restaurants. The flamboyant traveller will never be bored here with the endless activities that Sotogrande has to offer! Take a stroll around the harbour, have a drink at one of the many restaurants and visit one of the many golf and polo clubs. Go horseback riding in the countryside or enjoy one of Sotogrande's famous beach clubs. If you are a golf fanatic, we also recommend a visit to Benalup, a village in the south of Andalusia! Read more about it here 😊

Gibraltar

Op zoek naar een leuke daguitstap vanuit jouw vakantiehuis in de Costa del Sol? Wij stellen voor om Gibraltar eens te bezoeken. Gibraltar is een Brits overzees gebied en is gelegen aan de noordelijke grens met Andalusië. Hier spreken ze dus Engels en wordt er betaald met de Gibraltarese pond en de Britse pond. Je kan hier op veel plaatsen ook met de euro betalen, maar dat is net iets minder voordelig. De Rots van Gibraltar is de must-see van dit gebied en is de absolute nummer 1 van de toeristen. Bezoek het Upper Rock Nature Reserve, een natuurpark met uitzonderlijke uitzichten, maar kijk uit van de berberapen die leven op de rots, ze zijn heel tof om te zien, maar zijn echte dieven, wees gewaarschuwd!

Ronda

Deze stad ligt net niet in de Costa del Sol, maar is zeker een autoritje waard vanuit jouw vakantiehuis. Het is verdeeld in 2 helften door de Guadalevin rivier. Maak fantastische foto’s bij het uitzicht van Ronda en bezoek de beroemde brug ‘Puente Nuevo’. Dit is de meest bezochte activiteit van Ronda en zorgt voor adembenemende uitzichten! Wanneer je een beetje verder loopt, heb je een heel goed beeld van de brug, de kloof en de rivier die hier onder door loopt. 

Vakantiehuizen in Costa Del Sol

Meer tonen

El Caprichio

Gaucin, Costa Del Sol

8
4
2

Casa Vista

Alhaurin El Grande, Costa Del Sol

8
4
3

Penthouse Luny

Estepona, Costa Del Sol

6
3
3

Casa Vinuela

Vinuela, Costa Del Sol

8
4
4

Recente blogposts

Vergeet je zonnebrandcrème niet op vakantie...

lees meer

De mooiste plekjes van Lot-et-Garonne !

lees meer

9 beste stranden in Le Marche

lees meer

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX


Copyright ⓒ 1992 - 2019; alle rechten voorbehouden
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more.