Languedoc-Roussillon is een regio in Zuid-Frankrijk die gekend staat voor haar diversiteit.  

Avontuur, verschillende soorten natuurfenomenen, prachtige steden en interessante cultuur. Niet te vergeten dat er 6 verschillende plekken in Languedoc-Roussillon op de UNESCO werelderfgoed lijst staan. Benieuwd? Neem zeker een kijkje!

Zelf kennen we de regio bijzonder goed en hebben we tal van vakantiehuizen in Languedoc-Roussillon. Carcassonne en Pont-du-Gard zijn jou wellicht niet onbekend, maar de regio Languedoc-Roussillon heeft nog veel meer te bieden. Huur een vakantiehuis in Languedoc-Roussillon met privé-zwembad en ontdek de plekjes die je gewoon moet gezien hebben.  

Nationaal Park Cevennen Nationaal Park Cevennen 

Een prachtige bergketen in Languedoc-Roussillon. Roadtrips met de motor, wandelingen van elk niveau, via ferratas en zelfs paragliden! Klim tot het hoogste punt De Lozère, bewandel het pad van Stevenson en laat je omverblazen door de Gorges du Tarn. 

Pont du Gard

Pont-du-Gard is een klassieker voor een reden. Waarschijnlijk het bekendste aquaduct dat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Een mooie mix tussen cultuur en natuur. Prachtig staaltje bouwkunst van de Romeinen, om Nîmes destijds van water te voorzien. 

Leukste steden van Languedoc-Roussillon: Nîmes, Montpellier en Carcassonne

Languedoc-Roussillon barst van de prachtige grootsteden en mooie bezienswaardigheden. Pont du Gard in Nîmes, La Vieille Ville in de studentenstad Montpellier en de Cité de Carcassonne, in Carcassonne! Huur een vakantiehuis in Languedoc-Roussillon en bezoek ze allemaal tijdens jouw vakantie in Languedoc-Roussillon. 

De mooiste dorpjes van de Provence zijn ondertussen welgekend, maar ook Languedoc-Roussillon heeft een aantal dorpjes die je moet gezien hebben. Zet tijdens jouw vakantie in Languedoc-Roussillon zeker de dorpjes Roussillon en Uzès op jouw bucketlist! 

Canyoning

Canyoning kan je als de beste in Languedoc-roussillon. De populairste canyoing routes in Languedoc Roussillon zijn te vinden in de Cevennes en in Gorges de L’Hérault. Spring in het water en laat je meevaren met de stroom van de rivier, verleg je grenzen. 

Zoutvlaktes Aigues Mortes 

In de prachtige natuur van de Camargue zijn er tal van bezienswaardigheden. De fantastische zoutvlaktes van Aigues Mortes zijn er één van. Hier wordt het beroemde ‘Fleurs du Sel’ - zout ontgint. Aan de ingang kan je een eigen potje kopen die je kunt meenemen naar je vakantiewoning met privé-zwembad in Languedoc-Roussillon. 

De zoutvlakten zijn natuurlijk roze en dus super leuk voor een instagram-worthy fotootje te nemen.  Het dorp Aigues-Mortes (Gard, Languedoc-Roussillon) zelf, is ook de moeite waard. Ontdek de vele kleurrijke straatjes, die barsten van restaurantjes en leuke gallerijen.  

Wijngaarden

Over de wijnen in Languedoc-Roussillon valt er eindeloos veel te vertellen. Deze wijnregio is niet alleen één van de gekenste wijnregios in Zuid-Frankrijk, maar ook ter wereld. Een idylissche plek met geweldige wijnen en wijngaarden die zich uitstrekken over het heuvelachtige landschap van Languedoc-Roussillon. Laat jouw vakantiehuis met privé-zwembad in Languedoc-Roussillon even achter en maak een prachtige wandeling door de wijngaarden of bezoek één van de vele wijnhuizen met een lekkere wijnproeverij. Wist jij dat de Languedoc-Roussillon het grootste wijngebied ter wereld is? Qua aanplant is deze gekende wijnregio 3 keer zo groot als de Bordeaux-regio en zelfs groter dan de volledige aanplant in Australië. 

De meeste wijngaarden bevinden zich langs de kustlijn van de Middelandse Zee, omdat de wijngaarden zo de nodige verfrissing krijgen, en de wijnen zelf, bijgevolg meer smaak en ‘fraicheur’ hebben. 

Een vakantiehuis huren in Languedoc-Roussillon biedt eindeloos veel mogelijkheden. Ben jij ook fan van een fietsvakantie in Frankrijk? Ontdek onze vakantiewoningen met privé-zwembad in de Provence en de leukste fietroutes rond de Mont Ventoux

[a$housesInRegion] Languedoc-Roussillon

[a$showAllRegionHouses]

La villa d'Agde

Cap d' Agde, Languedoc-Roussillon

6
3
2

Mas Ronquet

Ille-sur-Têt, Languedoc-Roussillon

9
4
3

Gîte Tresques

Tresques, Languedoc-Roussillon

4
1
2

La Maison des Chataigniers

Meyrannes, Languedoc-Roussillon

6
3
2

Aktuelle Blogbeiträge

Henri Pirennelaan 61

9050 Gentbrugge

BE 0803 344 694 

BE91 9501 9961 1076

BIC-code CTBKBEBX